Barra de Can Sureda

Barcelona Glòries, 2018

Reforma interior, la primera que fem! En un pis antic de l’Eixample, molt compartimentat, es planteja la creació d’un moble que uneixi cuinar i estar, tirant l’envà anterior. Així, l’espai creix visual i espacialment, guanyant llum, espai de treball, emmagatzematge i per tant, també vida.

El moble separador es planteja tot en fusta. No tirem l’envà sencer, per evitar problemes amb el fals sostre de la cuina. Així, es munta una biga bífida de fusta que funcioni com a nova llinda i permeti una obertura generosa. El moble també colonitza la resta de l’espai d’estar, donant continuïtat a la intervenció amb unes lleixes per col·locar endolls, llibres, pelis, un projector...

Petites intervencions que milloren el nostre entorn de vida, i el fan una mica més acollidor!

Projecte

Disseny per una companya nostra, projectem col·lectivament sense pressions, dibuixant i redibuixant-nos, treballant en la forma, la matèria i el més complicat, el procés de muntatge, que implica tirar un envà!

Construcció

L’obra busca ser el màxim ràpida possible, per evitar la distorsió de la vida del veïnat. Aconseguim que la cuina del pis estigui inservible un sol àpat, de manera que les amigues del pis poden continuar fent vida a pesar de la presència del material, eines i nosaltres.

Conclusió

Un cop finalitzada l’obra polim i col·loquem vernís a la barra cop acabat final. Ja només queda omplir el buit de vida!

Arquitectura de Contacte forma part del Col·lectiu Eixam, on també hi comparteixen espai de treball:

ESTOL Whatsapp.jpg
_LOGO NET I DEFINITIU.jpg
WhatsApp Image 2019-01-31 at 19.27.52.jp
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon