top of page

Barra del Polvorí

Cardedeu, 2017

El Polvorí, associació autogestionada que organitza les festes alternatives de Cardedeu, celebrava el seu 15è aniversari, i ens escull, amb les antigues companyes de RUSC, per a replantejar la seva barra de festa, element clau i central. La nostra proposta no és un element en si, sinó un procés de co-creació conjunta.

Així doncs, treballem en diversos tallers des de gener fins a l’agost, mes de celebració de la festa, per a generar conjuntament un espai de treball, magatzem, trobada, venta, descans... que sorgeixi entre tots, i una forma de materialitzar-ho. El resultat és una barra formada per peces repensades d’andami! Això permet un muntatge facilíssim, que pot ampliar-se i reduir-se a voluntat, i que posteriorment queda emmagatzemat en un sol moble que conforma tota la barra.

 

Un element de treball versàtil que dóna un gran resultat i permet al Polvorí seguir ampliant i modificant-se sense ja la nostra ajuda!

Portada Format Quadrat.jpg

Procés

Presentem la proposta del procés, i comencem l’aventura conjunta. Treballem del més abstracte al més concret. Un conjunt de sessions que ens portaran a una construcció conjunta de les festes majors alternatives.

Projecte

Anem tancant fases del procés. Amb la informació recopilada i les dinàmiques treballades, comencem a repensar la posició de la barra, i com aquesta funciona internament i en interacció amb la festa.

Construcció

El disseny avança. Uns andamis fàcilment construïbles, que configuren l’esquelet. Després d’un primer prototip, ens llancem ja a la construcció totalment conjunta de la barra i la seva infraestructura.