Primeres Intervencions a Castellet

Castellet, 2019

Projecte per a dues famílies, de l’Ivan i en Miquel, on treballem en una parcel·la de Tarragona, conjuntament i creant un espai comunal ple de possibilitats per a totes on investigar, crear, destruir, construir i embrutar-nos en família.

La parcel·la ofereix moltíssimes possibilitats, i es comença amb una dinàmica oberta de l’enorme capacitat que ofereix l’espai; es busca això, un espai on generar coses, on passin coses, determinar quin límit ofereix. Un cop vist, es determinen unes actuacions, i es crea un cronograma que permeti anar treballant poc a poc; de un espai casi selvàtic, amb micro-intervencions fetes per diferents agents i que acompleixen diferents necessitats, es va construint aquest espai.

Portada Format Quadrat.jpg

Projecte

Hi ha però, una necessitat més arquitectònica clara; dins de la parcel·la, existeix una preexistència, un recinte de pedra, que genera un pati amb un porxo que en cobreix la meitat. Es vol adequar aquest espai, tancar-lo i habilitar-lo per a poder passar-hi caps de setmana, dormir, cuinar... Un espai més controlat tèrmica, acústica i lumínicament dins la parcel·la, on poder estar confortable en qualsevol moment de l’any, enmig d’un espai colonitzat completament per la natura.

Construcció

Així doncs, es planteja una fase de construcció més intensa on adequar el pati selvàtic per en un futur començar a treballar l’interior. Una plataforma de fusta tractada, que anivella part del pati i connecta amb un entramat de fusta al llarg de tota la línia final del porxo. Aquest entramat serà la futura façana, que es completarà per panells, que segons el tram, posició i orientació es formalitzaran d’una manera o d’un altre.

Conclusió

L’espai entarimat serà el centre de vida al pati, lloc d’estar i no de circular, sota una pèrgola bioclimàtica que es construirà en segona fase. De moment, es situen unes veles per parar la incidència solar, i poder acabar la construcció amb una paella conjunta famílies i nosaltres, totes a una!