top of page

RUSC és el nostre espai d’investigació, divulgació i crítica. Un espai de creixement i creació de contingut entorn les pràctiques de la nostra feina diària.  

APRENDRE i COMPRENDRE 

QÜESTIONAR i COMPARTIR 

 

PROPOSAR i COMBATRE

Dins un marc vital precari, entenem que són necessaris nous espais on desenvolupar-nos lluny dels valors de la competitivitat, l’individualisme i la jerarquia, sovint posats per damunt de l’autoaprenentatge i la col·laboració. En la branca de l’arquitectura, específicament, ens trobem cada dia més desvinculades de la realitat social, reconeixent la disciplina com a eina de domini, segregació i extermini. Cal que ens responsabilitzem d’aquest pes i configurem una arquitectura de base justa, sostenible i col·lectiva. 

És fruit d’aquesta necessitat el naixement d’un espai on l’autogestió, la cooperació i la cultura són les eines i, a la vegada, la fórmula de la nostra llibertat personal i col·lectiva. Només així ens podrem enriquir, expressar i descobrir des d’un punt de vista crític i positiu.  

Publicacions i experiències

- Notícia al Periódico sobre l'accessibilitat als patis escolars 

 

- Participació en la conversa "Ciutat jugables: Urbanisme pensat per tothom" del programa Fet a Mida

 

- Participació al debat/taula rodona "Un nou paradigma" organitzat per l'AJAC en el marc del ModelFest 2023

- Article "Perquè la superilla em farà fora de casa?" a la revista Crític en col·laboració amb Memòria, Lluita i Resistència

- Formació sobre el disseny col·lectiu i en fusta al Grau Superior de Disseny i Moblament de l'Institut Miquel Martí i Pol

- Participació en les jornades d'arquitectura a les aules del COAC dels anys 2021, 2022 i 2023.

- Article "Habitar els nostres espais propis" a la revista Núvol

 

- Exposició dels XII premis AJAC 2020 a l'Escola d'Arquitectura La Salle-URL

- Participació en les jornades "Intervencions en Patis d'escoles", organitzades per el COACT (Col·legi d'Arquitectes de Tarragona): enllaç a la sessió en format virtual

 

- Coordinació i edició del llibre col·laboratiu "Visions Compartides. Arquitectura Literària"

Premis i reconeixements

- Guanyadors dels XIII premis AJAC 2023 en la categoria "Arquitectura efímera" pel projecte "Les Bèsties. Projecte d'escenografia"

- Guanyadors dels XIII premis AJAC 2023 en la categoria "Processos Participatius" pel projecte "Repensem el pati de La Salle - Horta"

- Guanyadors dels XII premis AJAC 2020 en la categoria "Processos Participatius" pel projecte "Repensem el pati del Pla Marcell"

bottom of page